Opleiding Waarderend Coachen

Opleiding Waarderend Coachen

De opleiding Waarderend Coachen lijkt qua benadering op onze opleiding Teamontwikkeling. Ook bij Waarderend Coachen gaan we uit van de principes van Appreciative Inquiry, te weten:

  • wat aandacht krijgt, groeit: aandacht voor het probleem maakt het probleem groter, aandacht voor situaties waarin het probleem er niet is of veel minder, doet een ander, positiever verhaal groeien;
  • van het bestuderen van positieve verhalen/succeservaringen leer je; door je ervan bewust te worden wat het geheim was van de succeservaring kun je ook in nieuwe situaties die kennis en toen getoonde vaardigheden gebruiken.

GERICHT OP HET INDIVIDU

Daar waar onze mediationopleiding gaat over conflicten tussen twee of drie personen en daar waar de opleiding Teamontwikkeling zich richt op teams of groepen, richt onze coachingsopleiding zich op het begeleiden van mensen die individueel gecoacht willen worden.

Training Lastige Gesprekken
In het najaar 2017 hebben we een succesvolle training gegeven aan mensen die beroepsmatig moeilijke gesprekken moeten voeren en hun vaardigheid daarin willen vergroten. In het voorjaar starten we met een nieuwe groep. De data vind je in de opleidingsagenda.

Wilt u meer weten over een van onze opleidingen? Vraag dan nu vrijblijvend een brochure aan

Brochure aanvragen
“Met veel plezier kijk ik terug op mijn ervaringen bij het Expertisecentrum Conflictmanagement. Tijdens de afgelopen jaren heb ik hier verschillende opleidingen en trainingen gevolgd. Naast de inhoudelijk prima lesdagen heb ik vooral ook de persoonlijke en hartelijke benadering van de mensen van het Expertisecentrum als heel warm en bijzonder ervaren. Het enthousiasme waarmee het vak mediation naar buiten wordt gebracht is enorm en ik kan dit opleidingsinstituut dan ook van harte aanbevelen! Janneke van der Meer, MfN-Registermediator. ”