Mediation in Praktijk – voorbereiding assessment

Mediation in Praktijk – voorbereiding video-assessment

MFN-REGISTERMEDIATOR

Als je in het register van de Mediatorsfederatie Nederland bent opgenomen, mag je je MfN-registermediator noemen. Dit moet je zien als een soort kwaliteitskeurmerk. Professionele partijen, zoals rechtbanken en rechtsbijstandsverzekeringen, maken uitsluitend gebruik van MfN-registermediators.

Hoe word je MfN-registermediator? Vanaf januari 2012 worden mediators uitsluitend tot het register toegelaten, als ze:

  • een MfN-erkende opleiding hebben gevolgd (onze Basisopleiding Mediation is MfN-erkend)
  • de MfN-kennistoets hebben gehaald (minimaal 36 goede antwoorden op 50 multiple choice vragen)
  • de MfN-praktijktoets hebben gehaald

De MfN-praktijktoets kan op twee manieren worden afgelegd:

  • door middel van een live-assessment
  • door middel van een video-assessment

VOORBEREIDING OP HET ASSESSMENT

De praktijktoets (zowel het live assessment als het video-assessment) is een moeilijke toets. Een goede voorbereiding is daarom essentieel. Wij hebben een programma ontwikkeld dat je grondig voorbereidt op de toets. Voor degenen die een video-assessment willen doen, stellen wij in de gelegenheid die bij en met ons te maken. Wij regelen acteurs, een geschikte casus en de benodigde apparatuur.

PROGRAMMA IN HOOFDLIJNEN

Onze training bestaat uit drie dagen (6 dagdelen). De slotdag is de dag waarop de dvd wordt gemaakt. In de eerste vier dagdelen oefenen we in kleine groepen intensief met thema’s die bij de beoordeling van het assessment zwaar wegen. Dat zijn:

  • autonomie van partijen
  • communicatiepatronen
  • cognitieve en affectieve elementen van het conflict
  • standpunten en belangen

Tussen de eerste twee dagen zit altijd een periode van ongeveer twee weken, zodat je de gelegenheid hebt om, aan de hand van de dvd die we van de eerste dag maken, met je leerpunten aan de slag te gaan.

DESKUNDIGE BEGELEIDING

De training wordt verzorgd door Chris Bos en Malinka Bakker, beiden trainer bij het Expertisecentrum Conflictmanagement. Chris maakt al een aantal jaren deel uit van de toetscommissie van het MfN en heeft onder meer vanuit die functie goed zicht op de eisen die aan de mediators gesteld worden die het assessment doen. Daarnaast heeft hij van Hugo Prein (de ontwikkelaar van het beoordelingsinstrument dat wordt gebruikt bij de assessments) een training gehad in het beoordelen van assessments. Malinka Bakker is instituutsassessor wat betekent dat zij voor het MfN assessments mag beoordelen.

De video’s worden door Chris Bos opgenomen, omdat er voor deelnemers dan de mogelijkheid ontstaat de video ook door Malinka Bakker te laten beoordelen.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je kunt ervoor kiezen uitsluitend voor de twee oefendagen in te tekenen of voor de training + video-opname (met acteurs). De kosten voor uitsluitend de twee oefendagen bedragen €795, voor het complete pakket zijn de kosten € 1295 (inclusief opname in mp4-formaat). Voor deelnemers die bij ons de Basisopleiding Mediation hebben gevolgd, geldt een korting van 20% op de prijs. Aan de training zijn door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) 14 PE-punten (Permanente Educatie) toegekend.

Het maximale aantal deelnemers is 6 en de trainingslocatie is in ons sfeervolle pand aan de H.W. Mesdagplein 16 in Groningen. Data vind je in ons opleidingsaanbod en op die pagina kun je je ook aanmelden.

Nieuwe website
Vanaf 1 oktober zijn ons trainingsinstituut Expertisecentrum Conflictmanagement en onze praktijkpoot Alter samen verder gegaan onder de naam Chris Bos & Partners. De proefversie van onze nieuwe site is inmiddels online: www.chrisbos-partners.nl. Neem gerust een kijkje!

Wilt u meer weten over een van onze opleidingen? Vraag dan nu vrijblijvend een brochure aan

Brochure aanvragen
“Het Expertisecentrum Conflictmanagement was voor mij totaal onbekend, maar wat voelde ik me er snel ‘thuis’. Na afloop van iedere lesdag had ik het gevoel dat ik wat had bijgeleerd. Ik heb met veel plezier de lessen van Chris en Malinka bijgewoond. Een echter aanrader! Didi Boskma, communicatieadviseur en adviseur crisisbeheersing ”